Fietsen kan gelukkig altijd

Fietsen is populairder dan ooit. Nederland is altijd al een groot fietsland geweest maar sinds de uitbraak van de Corona pandemie is het helemaal losgegaan. Het afgelopen jaar zijn veel mensen gaan fietsen die dat voorheen niet of weinig deden. Fietsen is ook in deze tijd een veilige en ontspannende vrijetijdsbesteding. Het aantal verkochte fietsen is de afgelopen periode gigantisch gestegen. Het was dit jaar ook te merken op de diverse fietspaden dat de fietsdrukte toegenomen is. Naast de recreatieve fietsers op hun gewone fiets is ook het aantal wielrenners fors toegenomen. De groepen wielrenners kwamen we in de zomermaanden altijd al tegen op de weg maar nu is ook deze groep flink gegroeid. De verwachting is dat we de komende tijd nog meer fietsers op de weg zullen gaan zien. Ook met de naderende winter voor de deur is en blijft fietsen een vorm van ontspanning die altijd kan blijven welke maatregelen ter bestrijding van de pandemie er ook weer opgelegde zullen gaan worden.

De aanschaf van een fiets

Er zijn vele aanbieders op de markt van fietsen. Zowel online als bij de traditionele fietsenwinkels is er volop aanbod. Het is van belang om vooraf te bepalen wat je belangrijk vindt bij de aankoop en ook daarna met betrekking tot de service en onderhoud van je fiets. Kies je puur voor de goedkoopste fiets dan kan het gedurende de periode dat je de fiets gebruikt wellicht tegenvallen met de onderhoudskosten. De aanschaf van een fiets is voor velen best wel een flinke uitgave maar door je goed te laten adviseren kan je de juiste keuze maken. De keuze is in ieder geval enorm groot, of je nu een transportfiets voor heren of een mountainbike zoekt, sportief of elektrisch er is voor iedereen wel iets te vinden.

Fietsroutes

Nederland staat niet voor niets bekend als fietsland. Veilige, comfortabele fietspaden, lekker vlak en je fietst zo van het ene landschap in het andere. Een mooie fietsroute vinden is heel eenvoudig. Er is ruim 33.000 km aan bewegwijzerde fietsroutes uitgezet. Voor een kort fietstochtje zijn de knooppuntroutes ideaal. Heel eenvoudig van bordje naar bordje fietsen is ideaal en leuk om ook eens in een ander omgeving te gaan fietsen. Naast de korte routes zijn er ook diverse meerdaagse routes uitgezet. Voor de gevorderde fietser of voor een fietsvakantie zijn deze routes perfect. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon lekker te fietsen en te zien waar je uitkomt.

Leave a comment