Deze kledingstukken heeft elke man nodig

Iedereen heeft zijn eigen smaak, maar er zijn een paar kledingstukken die elke man waarschijnlijk wel in zijn kast heeft hangen. Zo niet, dan wordt het tijd om deze kledingstukken aan te schaffen. Wanneer je dit standaard in je kast hebt hangen hoef je je niet meer druk te maken om je outfit voor verschillende gelegenheden, want in de basis zit je al goed. In deze blog vertellen we welke kledingstukken elke man nodig heeft.

Chino en Pantalon

Laten we van beneden naar boven werken. Naast een paar goede jeans heeft elke man ook een nette broek nodig. Hierbij kan je kiezen uit een Chino of een Pantalon. Een chino is wat meer casual dan een pantalon, maar ook een chino kan je aan naar nette gelegenheden. Een chino kan je namelijk omschrijven als sportief, trendy en formeel. Deze broek herken je aan de volgende kenmerken: stevig katoen van hoge kwaliteit, over het algemeen met steekzakken en een muntzakje aan de voorkant en twee paspelzakken met knopen aan de achterkant. Een pantalon lijkt op een chino, maar een pantalon is wat minder sportief. Het grootste verschil tussen een chino en een pantalon is de stof waarvan de broek gemaakt is. Pantalons zijn meestal gemaakt van een dunnere stof met een wol of een wol-mix. Samen met de vouwlijn, die midden over de broekspijpen loopt, geeft dit vaak een nettere uitstraling. Chino’s daarentegen, worden over het algemeen gemaakt van een stevig katoen zonder vouwlijn. Hierdoor wordt de uitstraling wat meer casual en stoer. Elke man zou een chino in zijn kast moeten hebben hangen. Deze broek kan je namelijk op veel verschillende gelegenheden dragen. Daarnaast is hij goed te combineren met een wit overhemd. Wanneer je meer van de formele outfits bent is een pantalon heren een muts have.

Wit overhemd

Op die nette broek kan je allerlei soorten kledingstukken dragen. Dat ligt helemaal aan de gelegenheid. Wil je netjes gaan? Dan is een wit overhemd altijd goed. Ook op jeans staan een wit overhemd goed. Daarom moet je deze ook altijd in je kast hebben hangen als man.

Coltrui

Ook een coltrui heren is een musthave voor elke man. Een coltui geeft vak een nette uitstaling aan je oufit. Je kan er voor kiezen om alleen een coltrui te dragen, maar je kan er ook een colbertje over dragen. Dit staat nog netter. Qua kleur kan je alle kanten op gaan, maar je zit het meest safe met een bruine of zwarte coltrui.

 

Leave a comment