De stemming zit er goed in op je vrijgezellenfeest!

Bij een vrijgezellenfeest denk je al snel aan veel drank, rare kleding voor de bruid of de bruidegom en activiteiten die blauwe plekken kunnen opleveren. Denk dan vooral aan paintball en airsoft. Natuurlijk zijn dat ook heel leuke activiteiten, maar wil je eens iets anders? Dan is het wel een idee om eens te gaan voor bijvoorbeeld een kookwedstrijd. Zeker wanneer de bruid of de bruidegom to be echte keukenprinsen of -prinsessen zijn is dit een aanrader. Maar het kan ook zomaar zijn dat de bruid er niks van bakt in de keuken en dat het vrijgezellenfeest gebruikt wordt om haar wat bij te spijkeren.

Hoe werkt een kookwedstijd tijdens een vrijgezellenfeest?

Het gaat erom om drie gangen te bereiden en deze zo smaakvol mogelijk te presenteren. Daarna gaan jullie natuurlijk heerlijk eten en drinken. Maar voor je begint wordt het gezelschap in twee teams verdeeld. Dit kan zijn team mét en team zonder aanstaande bruid of bruidegom, maar ook team bruidegom tegen team bruid. Het voorgerecht is nog het moeilijkst: je krijgt geen recept, alleen ingrediënten waar je zelf iets van moet zien te maken. Ieder team maakt een voor- hoofd- en nagerecht. Voor het hoofd- en nagerecht zijn recepten beschikbaar, maar je kunt er ook je eigen creativiteit in gooien, net wat je wilt. De begeleider proeft de gerechten eerst en zal dan een winnaar aanwijzen. Daarna is het genieten geblazen van al het heerlijke eten.

Toch liever iets meer spanning en sensatie?

Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een escaperoom. Het is dan zaak om binnen de gestelde tijd te ontsnappen uit een gesloten ruimte door codes te kraken en puzzels op te lossen. Off road rijden is ook altijd een goed idee. Lekker met een gehuurde jeep door de prut en een parcours afleggen lijkt een mannending, maar ook vrouwen zullen dit geweldig vinden.

Een activiteit waar je nog iets aan hebt in de toekomst

Je kunt het vrijgezellenfeest ook een iets serieuzere uitstraling geven door bijvoorbeeld een anti-slip cursus te volgen. Dat is een dagdeel lang zelf rijden en instructies krijgen op een speciaal daarvoor geprepareerde baan. Je zult zien dat je daar in de winter, tijdens hevige regen- en hagelbuien, nog jarenlang plezier van kunt hebben. Daarna kun je de taxi laten komen en gezellig met z'n allen de kroeg in gaan of lekker ergens gaan eten. Het is ook mogelijk om een combinatie van verschillende activiteiten te maken. Als je er maar een mooie dag van maakt!

Leave a comment