Zakelijke shortlease

Een zakelijke bak met kort contract

Vroeger hoorde ik enorm veel de vraag: als je elke auto kan krijgen, welke zou je dan kiezen? Natuurlijk waren mijn eerste antwoorden altijd een Lamborghini Aventador, Ferrari La Ferarri of een dikke Bentley. Maar ik merkte dat met de tijd, mijn smaak veel zakelijker en praktischer werd. Wanneer ik in mijn midlifecrisis kom veranderd dit misschien allemaal weer. Voor nu ga ik toch echt voor de nette en zakelijke auto’s. Uiteindelijk ben toch eens gaan zoeken naar leuke auto’s en vond mij zelf op een shortlease zakelijk pagina. Ik voelde me net als een kind in de snoepwinkel.

Shortlease zakelijk

Laat ik voorop stellen dat ik eerst niet van plan was om een auto te leasen, vervolgens zit je vaak jarenlang aan een contract vast. Maar toen kwam ik op een shortlease pagina waar je voor relatief weinig een geweldig mooie auto kan leasen zonder hier jarenlang aan vast te zitten. Nog steeds twijfel ik. Het is wel enorm verleidelijk. Ik zie mijzelf al helemaal in een BMW 3-series zitten. Super strak, zakelijk, gestroomlijnd en vol met paardenkracht. Moet ik alleen wel even € 1050,- per maand betalen wat minder leuk is. Leasen blijft natuurlijk duur, alleen een zakelijk shortlease contract betekent dat je niet jaren lang aan het contract vastzit, maar voor een korte periode. Dit maakt het superflexibel en zorgde ervoor dat ik weer verder ging met dagdromen.

Cruisen in je ‘eigen’ Audi

Toen ik vorig jaar op vakantie ging in het zuidoosten van Frankrijk reed bijna iedereen rond in een Porsche cabrio of Audi cabrio en ik was flink jaloers. Bedrijven verdiende daar goud geld door cabrio auto’s te verhuren voor ongeveer een week. Het leek me heerlijk om met een open dak door die zeeën van lavendel te rijden. Voor aankomend jaar zit ik dus serieus te twijfelen om gebruik te maken van shortlease. Alleen voor de vakantieweken even een cabrio leasen om hiermee te gaan rijden in de lavendelvelden van Zuid-Frankrijk, het lijkt mij heerlijk!

Terug in ons koude kikkerlandje stop ik vervolgens het contract, wat kan middels shortlease. Misschien doe ik het wel echt. Nu kan het namelijk nog. Als ik straks in mijn midlifecrisis kom veranderd mijn smaak waarschijnlijk weer naar een Lamborghini of een Ferrari. En die lijken mij een stuk duurder om te leasen. Maar het is goed om te weten dat als ik over 20 jaar mijn Ferrari wil leasen, dat ik er niet heel lang aan vast zit.

 

 

 

 

 

 

Leave a comment