Goed verstaanbaar in quarantaine

Goed verstaanbaar in quarantaine

Laats heb ik een nieuwe game headset gekocht. We zitten nu eenmaal met zijn allen in quarantaine en moeten ons zoveel mogelijk binnen vermaken. Ik heb er altijd al van gehouden om lekker te gamen met mijn vrienden, tegelijkertijd ben je vaak met zijn allen in een gesprek. Mijn vrienden klagen al jaren lang over de slechte kwaliteit van mijn microfoon. Dus nu ik toch in quarantaine zit en de halve dag met hun in gesprek zit leek het mij sociaal om een betere microfoon kopen. Anders mag ik straks niet meer met hen spelen.

Microfoons kopen

Je ziet over al op Youtube en Twitch, dat is een streaming website, mensen met enorme studio microfoons. Ze klinken dan ook vaak alsof ze een ASMR video opnemen. Maar voor de gene die zich gewoon verstaanbaar willen maken kun je ook kleinere, veel goedkopere, lavalier microfoons kopen. Dat zijn van die kleine knopjes die in interviews aan iedereens overhemd zijn vastgeknoopt.

Het enige probleem is dat deze slecht kunnen worden aangesloten op een computer. Daarom ben ik gaan kijken naar een nieuwe game headset met dit keer een goede microfoon. Maar voor een beetje een kwalitatieve headset betaal je al snel 100 euro. En dan is de microfoon echt niet ASMR kwaliteit. Ik ging dit vergelijken met de enorme microfoons die je iedereen op Youtube en Twitch ziet hebben en deze kosten ook vaak rond de 100 euro.

Mijn gok is dat deze microfoons veel beter zijn dan die in een headset. Headsets focussen zich veel meer op hoge geluidskwaliteiten en comfort. Veel minder op de microfoon. Studio microfoons hoeven alleen maar microfoons te zijn. Dus de 100 euro gaat volledig naar de kwaliteit van de microfoon.  

Lastige keuze

Mijn keuze stond al vrij snel vast. Ik koop gewoon een studio-microfoon en om alsnog geluid te hebben gebruik ik gewoon mijn huidige headset en zet ik daarvan de microfoon uit. Dan heb ik het geluid van mijn headset en een hoge kwaliteit microfoon. Uiteindelijk hoefde ik dus niet een hele nieuwe headset te kopen. Voor het zelfde geld heb ik nu misschien niet een nieuwe headset maar wel een gloednieuwe microfoon waardoor ik gewoon door kan gamen met mijn vrienden. Nu ben ik degene die geweldig klinkt, ASMR kan opnemen en kan klagen over hun microfoons. Misschien dat mijn vrienden wel hetzelfde doen als ik . We zitten waarschijnlijk toch nog wel even in quarantaine.

Leave a comment