Mijn IPhone hoeft geen kogel te stoppen

IPhone reparatie

Ik behoor tot de generatie die nog de legendarische Nokia mobiele telefoons heeft meegemaakt. Deze dingen waren gebouwd om stevig te zijn een decennia mee te gaan. Er schijnt zelfs een man te zijn die ooit gered is door zijn Nokia. Zijn telefoon hield namelijk een kogel tegen. Dat is iets wat je echt niet meer ziet deze dagen. Elke nieuwe telefoon is namelijk steeds dunner en makkelijker breekbaar. Zo ook die van mij. Dit heb ik op de harde manier moeten leren toen ik mijn telefoon afgelopen maand op de garage vloed aan diggelen heb laten vallen. Dus op naar de telefoon reparatie.

Telefoon reparatie

Als je vroeger een Nokia op de vloer liet vallen zat er eerder een barst in de vloer dan in de telefoon. Maar mijn IPhone is niet gemaakt om kogels te stoppen dus het scherm barste natuurlijk in 100 stukjes. Gelukkig is tegenwoordig telefoon reparatie snel gebeurd en relatief goedkoop. Mijn IPhone reparatie koste namelijk ongeveer honderd euro. Ook kreeg ik een gratis beschermlaagje hierbij. Ik was serieus verbaast over de snelheid van deze service en hoe relatief goedkoop dit is.

Elke stad of dorp heeft vaak wel een soort GSM of telefoon winkel waar je telefoons kan repareren. Je kan je telefoon brengen en vervolgens verzoeken ze je om eventjes te gaan lunchen voor 1,5 uur. Als je daarna terugkomt is je telefoon zo goed als nieuw. Dat is toch geweldig! Binnen een dag was mijn telefoon dus weer helemaal gerepareerd.

Kwaliteit

Blijkbaar zijn er ook verschillende soorten kwaliteiten beeldschermen waaruit je kan kiezen wanneer je een telefoon laat repareren. Mijn verwachting was dat ik gewoon een nieuwe scherm kreeg, dezelfde als die van Apple. Maar ik had keuze uit een slechte kwaliteit scherm, gemiddeld en goed. Het slechte scherm was dan van plastic en de goede van glas en van bijna exact dezelfde kwaliteit als van mijn onbeschadigde iPhone. Als je dus een volledig herstel van je IPhone wil moet je dus je IPhone laten repareren bij een Apple store wat uiteraard duurder is.

Ook al had ik verwacht dat ik een ‘Apple scherm’ zou krijgen was ik alsnog heel tevreden over de service van mijn telefoon reparateur. Ik weet zelf namelijk géén andere soort reparatie service die zegt kom over anderhalf uur maar terug en dan is het gerepareerd. Mijn dag ging dus heel snel van negatief naar positief. Niet dat je nu je telefoon op de grond moet gaan gooien om dit zelf ook te ervaren. Maar het is fijn om te weten dat als je telefoon breekt je deze snel kan laten repareren. 

 

Leave a comment