Zes tips om je huishoudelijke taakjes dubbel zo snel te doen!

Heb je soms ook het gevoel dat al je vrije tijd opgaat in het huishouden doen? Dan doe je ze waarschijnlijk simpelweg verkeerd. Met een beetje tijd management (en plezier!) kun je je taakjes veel sneller uitvoeren en meer tijd overhouden voor een productief leven!

1. Doe geen boodschappen na je werk

Want dit is precies wat iedereen doet. Daardoor is het veel drukker! Niet alleen in de winkel, met langere wachttijden aan de kassa, maar ook op de parkeerplaats. Doe je boodschappen daarom juist ’s avonds na het eten, of wanneer je jonge kinderen al naar bed zijn (en je partner al thuis is), en je zult zien dat je door de winkelgangen zult racen!

2. Doe geen taakjes in het weekend

Dit klinkt misschien als gekkenwerk, want wanneer zou je ze anders moeten doen? Maar geloof me: je klusjes niet in het weekend doen bespaart je heel veel tijd. Allereerst, forceert het je om de huishoudelijke taakjes in kleinere segmenten door de weeks uit te voeren. In plaats van nog een laatste keer je email checken, zal je je klusje efficiënter uitvoeren. Daarnaast helpt het om je om niet te veel te doen. Minder tijd vraagt immers om efficiënt werken.

3. Zorg voor minder was

Ik ben hier niet slechte hygiëne aan het propageren. Handdoeken kunnen prima een tweede keer gebruikt worden, evenals je spijkerbroek en pyjama. Kinderen kunnen sandalen (zonder sokken) dragen in de zomer. Je sportkleding zal de tweede keer niet heel veel meer stinken dan de eerste keer. En die joggingbroek toch nog voor een tweede jog dragen scheelt je wel ontzettend veel was-werk.

4. Strijkvrije overhemden

Strijken is een van de vervelendste klusjes die er is. Maar een gekreukeld hemd kan gewoon niet. Kies daarom voor een slimmere optie: er zijn genoeg strijkvrije overhemden op de markt beschikbaar. Deze zien er net zo goed uit als een regulier overhemd, maar hoef je alleen goed uit te vouwen voor een kreukvrij bestaan!

5. Omarm een simpele maaltijd

Een simpele maaltijd heeft veel voordelen. Het is niet alleen veel sneller dan uitgebreid koken, het is vaak ook gezonder en je hebt minder potten en pannen aan afwasewerk over. Een zalm in de oven, broccoli op het fornuis met rijst in een zakje in de magnetron voor de prijs van één vuile pan. Ga daarom eens op zoek naar een lijst aan eenpansmaaltijden.

6. Maak een spel van de vaatwasser uitruimen

Mijn beste tijd voor een volledig ingeladen vaatwasser is drie minuten en dertig seconden. Iedere keer opnieuw probeer ik dit record te verbeteren en mijn vaatwasser efficiënter in te delen. En ik hoop dat ik met dit spel-element mijn kinderen kan uitdagen mij te verslaan…

Leave a comment